RD Sviadnov – pasivní dům

Na přání klientů byla zvolena tradiční forma obdélníkového půdorysu se sedlovou střechou s vikýřem.

Z důvodu maximálního využití jihozápadní zahrady je dům umístěn v severním rohu parcely. Kůlna a garážové stání bude realizovaná v druhé etapě u jihozápadní příjezdové hranice.

Vstup do domu je umístěn ze severozápadu. Na jihozápad je orientován pokoj, na který navazuje společenská zóna domu otevřená směrem k jihovýchodní zastřešené terase. U oken v jídelní a obývací části je snížený parapet tak, aby mohl zároveň sloužit k sezení.

Ve východním rohu domu je kuchyňský kout a jako spíž byl využit prostor pod schodištěm. Méněcenná severní část je využita pro technické a hygienické zázemí domu.

V 2.NP se nachází ložnice, 2 dětské pokoje a koupelna. Všechny prostory jsou přístupné z centrální chodby, prosvětlené okny nad schodištěm. Díky vikýře je do pokojů přivedeno více světla a zvětšen obytný prostor podkroví.

 

Rodinný dům:

Vnitřní dispozice: 5+kk
Vnější rozměry: 11,5 m x 8,5 m
Výška objektu: 8 m
Zastavěná plocha: 98 m2
Obestavěný prostor: 716 m3
Užitná plocha: 146 m2
Technická výbava: rekuperační vzduchotechnická jednotka, bojler s tepelným čerpadlem, vytápění stropními el. fóliemi v kombinaci s podlahovými rohožemi, fotovoltaické panely

Zaujal Vás projekt?

A rádi byste měli podobný a nebo úplně dle své představy nebo koncepce? Neváhejte se na nás obrátit.Kontaktovat